Route 66 - Official Band website - Weert

Biografie

Route 66 is een coverband uit de regio Weert. De band staat garant voor overtuigende optredens met een repertoire dat bestaat uit herkenbare bluesrock en rock 'n roll uit de jaren '60 en '70. Naast covers heeft de band ook eigen materiaal.

De band is opgericht in januari 2007 en heeft zich ontplooid tot succesvolle coverband. Dit heeft uitgemond in een agenda met gemiddeld meer dan 30 optredens per jaar. De band heeft een avondvullend programma met herkenbare en originele covers uit de jaren '60 en '70. Inspiratiebronnen zoekt Route 66 bij bands als the Strays Cats, Status Quo, Chuck Berry, Zz Top en the Doors. Het repertoire wordt met volle overtuiging gebracht en zo heeft de band zich door de tijd heen al meer dan eens waargemaakt met optredens in menig café en kroeg tijdens feesten, kermissen, bandfestivals en andere gelegenheden.

Route 66 bestaat uit vier jonge, ervaren muzikanten. De frontman is Tim Crins (1989). Hij is de zanger en speelt daarnaast zowel gitaar, toetsen als bluesharp. Dit alles brengt hij met een overtuigende performance. Zijn broer Luuk Crins (1991) is bassist, Paul Bongers (1991) de gitarist, en beiden zijn zeer getalenteerd. Thijs Bastiaans (1990)(drums) is een ervaren muzikant die momenteel bezig is aan zijn studie slagwerk aan het conservatorium in Den Haag.

De band staat garant voor een gezellige avond waarbij de sets worden opgezet met in het achterhoofd de locatie, de gelegenheid en het te verwachten publiek. De originele en aanstekelijke muziek zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan.